February 27, 2024

Χειροποίητες ξύλινες ράβδοι ντυμένες στον ξενώνα της Μπανγκόκ από το στούντιο σχεδιασμού VMA

Το Double B Hostel ζωντανεύει την περιοχή Sao Chingcha της Μπανγκόκ

Σε Μπανγκόκ Η ιστορική συνοικία του Sao Chingcha, το VMA Design Studio είναι ντυμένο Double B Ξενοδοχείο με χειροποίητο απο ξυλο πρόσοψη που εκτείνεται δραματικά στο αστικό τοπίο. Η έμπνευση για τον σχεδιασμό της πρόσοψης και την παλέτα υλικών εμπνεύστηκαν βαθιά από την ιστορική κουλτούρα της χειροποίητης χειροτεχνίας του χώρου και καθοδηγήθηκαν περαιτέρω από τους φυσικούς κατευθυντικούς κόκκους και τις υφές του ξύλου. Η ιδέα υλοποιήθηκε ως μια σειρά από κυματιστές, θερμικά εμφυσημένες και λυγισμένες σύνθετες ράβδους ξύλου στη δυναμική διαμόρφωση που κοσμεί το μπροστινό μέρος του κτιρίου και τυλίγεται άψογα από κάτω για να κοσμεί το λόμπι και τους εσωτερικούς τοίχους. Επιπρόσθετα, επιδιώκοντας να επιλύσουν το ύψος και τους χωρικούς περιορισμούς του χώρου, οι αρχιτέκτονες δημιούργησαν μια κεντρική αυλή που συγκεντρώνει τους επισκέπτες σε ένα ενιαίο σημείο συνάντησης πέρα ​​από την κύρια είσοδο, εμποτισμένο με άφθονο φυσικό φως και αναλαμπές πρασίνου.

Το VMA Design Studio δημιουργεί Wooden Facade Hostel στην Παλιά Πόλη της Μπανγκόκ 3. Μια χειροποίητη ξύλινη πρόσοψη διασχίζει τον ξενώνα του VMA Design Studio στην Μπανγκόκ.
όλες οι εικόνες από την Art Chitsanupong

ξύλινες ράβδοι τυλίγουν την πρόσοψη και τις εσωτερικές επιφάνειες με μία μόνο κίνηση

Η περιοχή Sao Chingcha της Μπανγκόκ, δημοφιλής στους τουρίστες και γεμάτη πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά, αποτέλεσε πρόκληση για το έργο Double B Hostel λόγω των αυστηρών περιορισμών ύψους στην περιοχή της παλιάς πόλης. Όλες οι γειτονικές κατασκευές είχαν μεγιστοποιήσει τη χρήση τους, αφήνοντας ελάχιστους χώρους σε όλες τις πλευρές που συνδέονται με την τοποθεσία. Οι μόνες περιοχές χωρίς φυσικό φως ήταν ο μπροστινός χώρος που ένωνε με το δρόμο και την οροφή του κτιρίου. Αυτός εξοπλισμός στο VMA Design Studio πρότεινε μια λύση οραματιζόμενος έναν κεντρικό χώρο αυλής που προσέλκυε τους επισκέπτες από το στενό μέτωπο προς το κέντρο του χώρου. Η εσωτερική αυλή θα λειτουργούσε ως χώρος λόμπι που συνδέεται με τη λειτουργία του ξενοδοχείου και την καφετέρια και το σαλόνι, λειτουργώντας ως δεύτερος μπροστινός χώρος του ξενοδοχείου.

Στο εσωτερικό, ένας μεγάλος φεγγίτης φωτίζει την κύρια εσωτερική αυλή με φυσικό φως, ενώ η επένδυση καθρέφτη στους εσωτερικούς τοίχους πάνω από την αυλή ενισχύει το φως του ήλιου στα χαμηλότερα επίπεδα. Τα δωμάτια διαθέτουν μικρά συρόμενα παράθυρα που χρησιμεύουν ως πηγές φωτός και μινιατούρα πράσινα μπαλκόνια. Συμπληρώνοντας τους φυσικούς τόνους ξύλου της πρόσοψης, οι γήινες καφέ αποχρώσεις εμπνέουν ζεστασιά στο εσωτερικό, ενώ το λευκό δάπεδο από PU και τα στοιχεία καθρέφτη από ανοξείδωτο χάλυβα δημιουργούν μια δυναμική αλληλεπίδραση φωτός και ανάκλασης. Πάνω από την κεντρική αυλή, ορισμένα τμήματα της πρόσοψης έχουν μετατραπεί σε ζαρντινιέρες, ενισχύοντας κάθε όροφο με πλούσια βλάστηση και εμποτίζοντας το αίθριο πάνω από την κύρια αυλή με μια αίσθηση πρασίνου και φυσικού φωτός.

Μια χειροποίητη ξύλινη πρόσοψη διασχίζει τον ξενώνα του στούντιο σχεδιασμού VMA στην Μπανγκόκ
Το VMA Design Studio έχει καλύψει το Double B Hostel με χειροποίητη ξύλινη πρόσοψη

Το στούντιο σχεδιασμού vma εμπνέει φως, πράσινο και φινιρίσματα κατά παραγγελία.

Επιπλέον, το VMA Design Studio έχει δημιουργήσει έπιπλα κατά παραγγελία για το Double B Hostel, τα σχέδια του οποίου απηχούν την οργανική καμπυλότητα της πρόσοψης. Η διάταξη καθισμάτων σε επίπεδα, πλήρης με ενσωματωμένα τραπεζάκια σαλονιού, μοιάζει με μια μινιατούρα της πρόσοψης, με επένδυση καθρέφτη στα πλάγια που ενισχύει την αίσθηση της ρευστότητας και της διασύνδεσης μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου. Το κεντρικό τραπέζι με καθρέφτη, συνοδευόμενο από εκλεπτυσμένα ξύλινα σκαμπό, προσφέρει έναν κοινό χώρο συγκέντρωσης που προσκαλεί τους επισκέπτες να συνομιλήσουν στο φυσικό αίθριο γεμάτο φως, που περιβάλλεται από πράσινο.

Μια χειροποίητη ξύλινη πρόσοψη διασχίζει τον ξενώνα του στούντιο σχεδιασμού VMA στην Μπανγκόκ
μια κεντρική αυλή προσελκύει τους επισκέπτες από το στενό μέτωπο προς το κέντρο της τοποθεσίας

Μια χειροποίητη ξύλινη πρόσοψη διασχίζει τον ξενώνα του στούντιο σχεδιασμού VMA στην Μπανγκόκ
Τα πολυεπίπεδα καθίσματα με ενσωματωμένα τραπεζάκια σαλονιού θυμίζουν μια μινιατούρα της πρόσοψης

Μια χειροποίητη ξύλινη πρόσοψη διασχίζει τον ξενώνα του στούντιο σχεδιασμού VMA στην Μπανγκόκ
Τα στοιχεία της πρόσοψης είναι ορατά τόσο από το δρόμο όσο και από το αίθριο.

Μια χειροποίητη ξύλινη πρόσοψη διασχίζει τον ξενώνα του στούντιο σχεδιασμού VMA στην Μπανγκόκ
εμποτισμένο με φυσικό φως

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *