December 3, 2023

Το κέντρο δημιουργικού σχεδιασμού Harbin στην Κίνα προσκαλεί γαλήνη και ρυθμό.

Harbin Creative Design Center by WuxingYouxing Space Design

Το Harbin Creative Design Center στην Κίνα αποκτά μια νέα ταυτότητα επωνυμίας μετά από εκτεταμένες ανακαινίσεις από τον Wei Zhixue της WuxingYouxing Space Design. Το στούντιο σπάει την παλιά βιομηχανική δομή του κτιρίου γραφείων με κλασικά τοξωτά σχήματα, ελαφριά και μοντέρνα υλικά και μια διακριτική μονόχρωμη παλέτα. Μαζί, αυτά τα στρώματα ευθυγραμμίζονται διακριτικά με το πνεύμα του βιομηχανικού σχεδιασμού, συνεχίζοντας την παράδοση του Bauhaus να αναζητά συγκράτηση, ηρεμία και λειτουργικότητα. Το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του έργου εμφανίζεται στις οροφές και τους τοίχους του, όπου μια σειρά από καμπυλότητες αντιπροσωπεύουν μια αφαίρεση του γράμματος D (για το «Design») και της ρωσικής επιρροής αρχιτεκτονικής του Harbin.

Εμπνευσμένο από τους καθεδρικούς ναούς, το δημιουργικό κέντρο σχεδιασμού του Χαρμπίν στην Κίνα προσκαλεί γαλήνη και ρυθμό.
όλες οι εικόνες © Xu Yiwen

ένα εσωτερικό που μοιάζει με ιερό, εμπνευσμένο από τους ανατολικούς ορθόδοξους καθεδρικούς ναούς

Καθώς το Χαρμπίν είναι μια πόλη εμπνευσμένη από τη Ρωσία, διάσημη για τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας της Ανατολής, το WuxingYouxing Space Design εισάγει επίσης θρησκευτικές επιρροές στο κεντρικό λόμπι, όπου σχηματίζεται ένας θόλος που μοιάζει με ιερό με 60 κοίλους κίονες διαφορετικού ύψους. Η δομική στήριξη κρύβεται διακριτικά στον θόλο, στη συμβολή της καμπύλης επιφάνειας και της κάθετης διάστασης, διαμορφώνοντας μια αρμονική και ρυθμική αισθητική. Μέσα από τη διαμήκη προέκταση της φόρμας σχηματίζεται κόγχος και στις δύο πλευρές του τρούλου. Το φυσικό φως ξεχύνεται πάνω από τον μεγάλο τρούλο, ρίχνοντας μαγευτικές σκιές στα σκαλοπάτια που ανεβαίνουν. Αυτό το σχέδιο ενθαρρύνει μια πνευματική ατμόσφαιρα, με το μεταβαλλόμενο φως του ήλιου και τις έναστρες νύχτες να διαμορφώνουν συνεχώς την ιερή ατμόσφαιρα, υποδηλώνοντας άπειρη λαχτάρα και εκτίμηση. Τα κυμαινόμενα ύψη του πεδίου εμπνέουν την εξερεύνηση των χωρικών δυνατοτήτων και τα γεωμετρικά σχήματα επικοινωνούν μια συναρπαστική αίσθηση ομορφιάς.

Ως κόμβος για τη βιομηχανία σχεδιασμού, αυτό το έργο περιλαμβάνει επίσης κοινόχρηστο χώρο γραφείων με προσαρμόσιμες αίθουσες συνεδριάσεων για την κάλυψη των διαφορετικών αναγκών των μόνιμων γραφείων. Οι βεράντες συνδυάζουν τη μεταβλητότητα του χώρου με τη λειτουργικότητα των καθισμάτων, χρησιμοποιώντας ανοιχτόχρωμο και τιρκουάζ terrazzo για να δημιουργήσουν μια ζεστή ατμόσφαιρα πλούσια σε αισθήσεις. Επιπλέον, το Wei Zhixue μετέτρεψε δημιουργικά μια αίθουσα συνεδριάσεων δύο επιπέδων σε τέσσερα επίπεδα, καλύπτοντας λειτουργικές ανάγκες, δημιουργώντας παράλληλα μια δυναμική χωρική εμπειρία. Η αλλαγή στις χωρικές υψομετρικές διαφορές προσφέρει μια ρυθμική αίσθηση που θυμίζει ρέμα που ρέει μέσα από τα βουνά Xing’an. Αυτός ο χώρος αποτίει φόρο τιμής στον κλασικό σχεδιασμό με μια μοντέρνα ανατροπή, με μια οπτικά εντυπωσιακή διάταξη στηλών 60 D που παραπέμπει στην κυματοειδή επιφάνεια των κυμάτων. Τέλος, ο πρώτος όροφος λειτουργεί ως εκθεσιακός χώρος, αγκαλιάζοντας την απλότητα στη συγκεκριμένη και χωρική του αισθητική.

Εμπνευσμένο από τους καθεδρικούς ναούς, το δημιουργικό κέντρο σχεδιασμού του Χαρμπίν στην Κίνα προσκαλεί γαλήνη και ρυθμό.
κύρια περιοχή του λόμπι

Μοτίβα σε σχήμα D σε συνδυασμό με μια λεπτή παλέτα

Ο χώρος του καφέ που γειτνιάζει με τον εκθεσιακό χώρο προσφέρει μια χαρακτηριστική οπτική συνάντηση μέσα στο πλούσιο περιβάλλον με άρωμα καφέ, ενσωματώνοντας γεωμετρικά σχήματα με τη μορφή μοτίβου «D», που φαίνεται στο σχέδιο του παραθύρου, επεκτείνοντας την αντίληψη του χώρου. , παίζοντας με το ύψος και το φυσικό φως. Κατά την είσοδό του, υποδέχεται κανείς μια αξιοσημείωτη στήλη στην είσοδο, η οποία εμπνέεται από τα 15 δημιουργικά γραφεία σχεδιασμού που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης. Αυτή η στήλη διαθέτει σχήματα «D» που έχουν στοιβαχτεί και περιστραφεί, συμπληρώνοντας τον διαφανή τοίχο από τούβλα από γυαλί κοντά στην είσοδο, παράγοντας συναρπαστικά μοτίβα φωτός που μοιάζουν με ονειρική διαστημική σήραγγα, θυμίζοντας την ουσία της κληρονομιάς του πάγου και του χιονιού Harbin.

Εμβαθύνοντας βαθύτερα στην παλέτα και τη διάθεση του έργου, ένας αρμονικός συνδυασμός γκρι, λευκών και πράσινων τόνων υφαίνει σε όλο το χώρο, με μια πινελιά γραφίτη για να ξυπνήσει μια αίσθηση ήρεμης κομψότητας. Τα κυκλικά παράθυρα επιτρέπουν μια λεπτή αλληλεπίδραση φωτός και σκιάς. Η ουσία αυτού του σχεδιαστικού έργου περιστρέφεται γύρω από την αντιπαράθεση αντιθετικών ιδεών, σαν την αλληλεπίδραση κεραυνού και φωτιάς. Σύμφωνα με τον σχεδιαστή, αναγνωρίζει την ανάγκη για έμπνευση καθώς η ζωή μας γίνεται όλο και πιο θορυβώδης. Τούτου λεχθέντος, οι ανανεωμένοι εσωτερικοί χώροι προωθούν την αχαλίνωτη δημιουργικότητα με ανοιχτούς χώρους και στα τέσσερα επίπεδα για εύκολη αλληλεπίδραση, ενώ ενσωματώνουν το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα της μάρκας. Ξεφύγετε από τα συμβατικά τμήματα και χρησιμοποιήστε ένα ζεστό, κομψό τιρκουάζ για να δημιουργήσετε έναν ιδανικό χώρο που μπορεί να φιλοξενήσει και να ενθαρρύνει την καινοτόμο σκέψη.

Εμπνευσμένο από τους καθεδρικούς ναούς, το δημιουργικό κέντρο σχεδιασμού του Χαρμπίν στην Κίνα προσκαλεί γαλήνη και ρυθμό.
Μοτίβα σε σχήμα D στην οροφή

Εμπνευσμένο από τους καθεδρικούς ναούς, το δημιουργικό κέντρο σχεδιασμού του Χαρμπίν στην Κίνα προσκαλεί γαλήνη και ρυθμό.
Σχέδιο εμπνευσμένο από έναν καθεδρικό ναό που προσκαλεί την ειρήνη και το ιερό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *