February 22, 2024

Πώς να χρησιμοποιήσετε τις νέες δυνατότητες Messages στο iOS 17

Το iOS 17 είναι πλέον διαθέσιμο και έτοιμο για εγκατάσταση, εάν έχετε κυκλοφορήσει ένα iPhone τα τελευταία πέντε χρόνια και, ως συνήθως, η Apple έχει προσθέσει ενημερώσεις και νέες δυνατότητες στις εφαρμογές της για iOS, καθώς και στο ίδιο το λειτουργικό σύστημα για κινητά.

Εδώ, θα σας δείξουμε τι μπορείτε να κάνετε τώρα στα Μηνύματα χρησιμοποιώντας το iOS 17 που δεν μπορούσατε να κάνετε πριν. Υπάρχουν αρκετές νέες δυνατότητες που πιθανότατα θα σας φανούν χρήσιμες, ενώ ορισμένες υπάρχουσες λειτουργίες έχουν αναδιοργανωθεί και βελτιωθεί.

(Αυτό που δεν έχουμε ακόμα και είναι απίθανο να έχουμε στο εγγύς μέλλον είναι τα μηνύματα RCS. Οποιοσδήποτε από τους φίλους ή την οικογένειά σας που είναι σε Android θα εξακολουθεί να εμφανίζεται ως πράσινες φυσαλίδες και δεν θα μπορεί να μοιραστεί πολλά από τα νέα του iOS 17 χαρακτηριστικά.)

Εάν δεν μπορείτε να ακούσετε τα ηχητικά μηνύματα που σας αποστέλλονται για οποιονδήποτε λόγο ή απλά θέλετε να ρίξετε μια ματιά στην οθόνη σας για να δείτε περί τίνος πρόκειται, η νέα επιλογή αυτόματης μεταγραφής είναι χρήσιμη.

Όταν κάποιος σας στέλνει ένα φωνητικό μήνυμα στο iOS 17, θα φτάσει με μια μεταγραφή κειμένου από κάτω. Δεν χρειάζεται να πατήσετε το play. Αντίθετα, μπορείτε απλά να διαβάσετε τη μεταγραφή. Το κείμενο είναι πάντα συνημμένο και δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα.

Η αγαπημένη μου νέα λειτουργία στο Messages για iOS 17 είναι το Check In: ​​σας επιτρέπει να μοιράζεστε την εκτιμώμενη ώρα άφιξης με μια αξιόπιστη επαφή και μπορείτε να στείλετε μια ειδοποίηση εάν δεν φτάσετε στον προορισμό σας όπως αναμένεται.

  • Πατήστε στο + Κουμπί (Συν) δίπλα στο πλαίσιο εισαγωγής κειμένου σε μια συνομιλία.
  • Επιλέγω Ελεγχος εισιτηρίου από τη λίστα επιλογών.
  • Παρακέντηση Επεξεργασία για να εξατομικεύσετε το Check In: ​​μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ Όταν φτάσετε είτε μετά από ένα χρονόμετρο.
  • Πάω να φέρω Όταν φτάσετε, και μπορείτε να επιλέξετε έναν προορισμό, έναν τρόπο μεταφοράς και έναν εκτιμώμενο χρόνο ταξιδιού. Εάν δεν πληροίτε αυτό το ETA, η εφαρμογή θα επικοινωνήσει μαζί σας.
  • Εναλλακτικά, επιλέξτε μετά από ένα χρονόμετροΕπιλέγετε τη διάρκεια του χρονοδιακόπτη και το check-in πραγματοποιείται όταν παρέλθει η επιλεγμένη χρονική περίοδος.

Το ίδιο το check-in είναι ένα απλό μήνυμα για να βεβαιωθείτε ότι είστε καλά. Εάν δεν απαντήσετε εντός 15 λεπτών, η επαφή με την οποία συνομιλείτε θα λάβει ένα μήνυμα που θα υποδεικνύει ότι κάτι μπορεί να είναι λάθος. Αυτό το μήνυμα θα σταλεί επίσης εάν το τηλέφωνό σας είναι αποσυνδεδεμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η αξιόπιστη επαφή σας λαμβάνει επίσης πληροφορίες μαζί με αυτήν την ειδοποίηση, συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας γνωστής τοποθεσίας σας και της μπαταρίας και του επιπέδου σήματος κινητής τηλεφωνίας του τηλεφώνου σας (και του Apple Watch, εάν έχετε). Μπορείτε να τροποποιήσετε τον όγκο των πληροφοριών που κοινοποιούνται όταν ρυθμίζετε το Check In.

Εάν επιλέξετε το Όταν φτάσετε Check in και άφιξη στον επιλεγμένο προορισμό την καθορισμένη ώρα, δεν θα υπάρξει ειδοποίηση στο τέλος. Το άτομο στην άλλη άκρη της συνομιλίας λαμβάνει μια ειδοποίηση ότι έχετε φτάσει με ασφάλεια.

Μπορείτε πλέον να συνδυάσετε πολλούς όρους και φίλτρα στην ίδια αναζήτηση στο Messages. Σύρετε προς τα κάτω την κύρια λίστα συνομιλιών, πατήστε το πλαίσιο αναζήτησης στην κορυφή και ξεκινήστε την αναζήτηση για κάτι (όπως ένα άτομο ή μια λέξη). Αφού επιλέξετε το φίλτρο από την αναπτυσσόμενη λίστα προτάσεων, μπορείτε να προσθέσετε ένα άλλο.

Για παράδειγμα, μπορείτε να αναζητήσετε συνδέσμους που αναφέρουν μια συγκεκριμένη λέξη ή φωτογραφίες που αποστέλλονται από μια συγκεκριμένη επαφή αντί να χρησιμοποιείτε αυτά τα κριτήρια μεμονωμένα.

Οι διάφορες μικροεφαρμογές που συνοδεύουν τα Μηνύματα, από τη Μουσική έως τις Φωτογραφίες, έχουν μετακινηθεί πίσω από ένα + Κουμπί (Συν) στα αριστερά του πλαισίου εισαγωγής κειμένου. Πατήστε για να δείτε τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε πιο συχνά και, στη συνέχεια, πατήστε Περαιτέρω για να δεις τα υπόλοιπα.

Πατήστε παρατεταμένα μία από αυτές τις εφαρμογές και, στη συνέχεια, μπορείτε να τη σύρετε σε μια νέα θέση στη λίστα, η οποία είναι χρήσιμη εάν θέλετε ορισμένες εφαρμογές να είναι πάντα προσιτές.

Κάποια στιγμή, πιθανότατα έχετε εγκαταλείψει μια ομαδική συνομιλία και, στη συνέχεια, τη συνεχίσατε για να διαπιστώσετε ότι είχατε πολλά μηνύματα να προλάβετε. Υπάρχει τώρα ένα μικρό βέλος στη δεξιά πλευρά που σας μεταφέρει πίσω στο σημείο της συνομιλίας όπου σταματήσατε την τελευταία φορά, ώστε να μπορείτε να δείτε τι χάσατε. Λειτουργεί τόσο για μεμονωμένες συνομιλίες όσο και για ομαδικές συνομιλίες.

Η απάντηση σε μηνύματα είναι επίσης πιο εύκολη στο iOS 17: Σύρετε προς τα δεξιά σε ένα μήνυμα για να απαντήσετε γρήγορα σε αυτό.

Η κοινή χρήση τοποθεσίας έχει επίσης βελτιωθεί: Μπορείτε πλέον να μοιράζεστε την τρέχουσα τοποθεσία σας σε πραγματικό χρόνο μέσα στην εφαρμογή Messages χωρίς να χρειάζεται να έχετε πρόσβαση στους Χάρτες της Apple ή στην εφαρμογή Find My.

  • Πατήστε στο + Κουμπί (Συν) στα αριστερά του πλαισίου εισαγωγής κειμένου σε μια συνομιλία.
  • Επιλέγω Τοποθεσία από τη λίστα επιλογών.
  • Από προεπιλογή, θα κοινοποιείτε την τοποθεσία σας σε πραγματικό χρόνο: Πατήστε Μερίδιο και μετά επιλέξτε Επ’ αόριστον, Μέχρι το τέλος της ημέραςείτε Για μία ώρα για να ορίσετε πόσο χρόνο θα κοινοποιηθεί.
  • Εναλλακτικά, πατήστε το εικονίδιο καρφίτσας στα αριστερά και μετά Αποστολή PIN για να μοιραστείτε πού βρίσκεστε τώρα χωρίς ενημερώσεις.

Όποια επιλογή κοινής χρήσης τοποθεσίας κι αν επιλέξετε, θα εμφανίζεται ενσωματωμένη σε ένα μήνυμα στη συνομιλία. Εάν πατήσετε το όνομα του άλλου ατόμου στο επάνω μέρος της συνομιλίας, θα βρείτε επιλογές για να ζητήσετε την τοποθεσία του και να σταματήσετε να μοιράζεστε τη δική σας τοποθεσία.

Εάν έχετε ρυθμίσει την επαλήθευση σε δύο βήματα στους πιο σημαντικούς λογαριασμούς σας (και πραγματικά θα έπρεπε), τότε μπορείτε να λαμβάνετε κωδικούς επαλήθευσης που αποστέλλονται στο iPhone σας για να σας βοηθήσουν να αποδείξετε ότι είστε αυτός που λέτε όταν συνδέεστε.

Για περισσότερη ηρεμία και για να διατηρείτε τη λίστα συνομιλιών σας τακτοποιημένη, το Messages μπορεί να διαγράψει αυτόματα αυτούς τους κωδικούς όταν τελειώσετε με αυτούς. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο iOS και, στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα με τις ρυθμίσεις για ενσωματωμένες εφαρμογές (κάτω από το App Store και το Wallet και το Apple Pay). Επιλέγω Κωδικοί πρόσβασης > Επιλογές κωδικού πρόσβασης και ενεργοποιήστε το Καθαρίστε αυτόματα επιλογή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *